Det er fladfisken issing, der bruges.
Det er den rigtige årstid, for fluerne er ikke så talrige endnu, og de flyver ikke så højt op.
Først skal den saltes i 4 timer.
Derefter skal den hænge til tørre i godt et døgn.
Andre foretrækker, at den hænger flere dage.
Derefter skal den flåes og steges på panden.
Hej. Jeg er født og opvokset i Frederikshavn. hvis jeg nu salter fladfisken i 24 timer eller mere, mon så ikke jeg kan tørre dem i Hobro på en altan? (jeg bor i lejlighed)
SvarSletHej
SvarSletJeg er ikke sikker på, om det måske er for lang tid. Ellers kan saltet jo skylles ud.
Men smag og behag er heldigvis forskellige så lad det komme an på en prøve.
Til gengæld mener jeg, at de skal hænge mere end det døgn, som det sker i dette tilfælde.
De er efter min mening ikke tørre nok.
Jeg tror ikke, de skal hænges op på denne tid af året.
Luftfugtigheden er høj, og du risikerer, at de rådner.
Men en altan er da et udmærket sted. Fluerne kommer sjældent så højt op.
Mvh
Kresten